dimecres, 8 de juliol del 2009

La votació de les esmenes a la totalitat del projecte de llei de TVE tindrà lloc el proper dia 8 de Juliol. CiU segueix sent l'únic partit que pot permetre al PSC aprobar la llei, ja que és l'únic que té prou vots i no s'ha oposat al finançament de TVE amb una taxa sobre les telecomunicacions.

Donat que el PP i CiU no han presentat esmenes a la totalitat, es probable que cap d'elles s'aprovi ja que ni CiU ni PP hi donaran suport, i per tant el Gobierno superi aquesta primera prova sense problemes.

Aleshores quedarà la votació de les esmenes parcials, que segurament es farà al Setembre. La única que realment pot aturar el projecte per que contradiu la base del projecte, és a dir, la taxa sobre les telecomunicacions, és la del PP. Per tant, per aturar el projecte els que van presentar esmenes a la totalitat (ERC i ICV, EUA i PNV) hauran de votar l'esmena del PP. No sabem que fara ICV i EUA, però segur que els hi costarà donar suport al PP. Altrament, estic segur que en la seva hipocresia habitual, CiU atacarà a ERC si dona suport al PP en aquesta esmena.

Així les coses, CiU es quedarà sense cap obstacle per tal de tirar endevant el projecte, juntament amb el PSOE. Es limitaran a oposar-se a l'esmena del PP i el projecte anirà endevant amb els vots de PSOE i CiU i potser CC, i la possible abstenció de ICV-EUA (intentarem convencer a ERC pq voti l'esmena del PP, encara que sigui inútil). Així CiU donarà satisfacció a Mediapro i a Planeta, principals interessats. L'augment dels cost de les telecomunicacions serà capitalitzat per el PSOE, de forma que CiU satisfà als amics i queda neta de culpa. Pel que fa a les catastròfiques consecuències pel futur de TV3 en aquest nou context, ara no toca...

Estimadissims i escassissims lectors d'aquest blog, el que acabo de descriure és el guió previst. Només algun tipus d'acció directe, pública i notoria de la societat civil pot fer canviar de parer a CiU i evitar aquesta aberració. Tenim el més d'Agost i el que queda de Juliol per organitzar-ho. Alguna idea???

2 comentaris:

Montse Viver ha dit...

He llegit amb molt interès les entrades antigues i ara aquesta. Trobo molt encertat el punt de vista sobre el minso paper actual de la societat civil catalana, és evident que ha anat perdent pes d'ençà de la revolució industrial fins ara.
Encara que els meus estudis són més aviat humanístics, o potser per aixó mateix, veig que no anem bé, però ara vaig assabentant-me del perquè gràcies a blogs tant clarividents com aquest.

Gracies per la informació, aniré seguint el blog a veure com evoluciona tot el que hi ha en joc, que és molt i molt vital per als catalans.

Salutacions cordials

Anònim ha dit...

Hvala za intiresny Blog